Olisitko arvannut, että kokonaisen niityn voi istuttaa yhdellä kerralla? Nappaa vinkit talteen ja asenna kätevä sekä pölyttäjäystävällinen siemenkangas koti- tai mökkipihaan!

Siemenkankaan avulla istutustyöt helpottuvat huomattavasti, sillä kukkalajikkeiden siemenet ovat sisällytetty selluloosapohjaiseen kankaaseen, joka maatuu 6–8 viikossa. Pölyttäjäystävällinen kukkaniitty on täydessä kukinnossaan muutaman kuukauden päästä istuttamisesta, jolloin sekä sinä että pörriäiset voitte nauttia värikkäästä kukkaloistosta.

Asenna siemenkangas näin:

  1. Siemenkankaan voi laittaa maahan silloin, kun lämpötila pysyy vuorokauden ympäri vähintään 10 celsiusasteessa. Valitse aurinkoinen kasvupaikka, jossa niitty ei altistu seisovalle vedelle.
  2. Poista kasvualustasta noin 10 cm syvyydeltä kaikki rikkakasvit, kivet ja muut epäpuhtaudet. Tasoita maa ja kastele ennen kankaan levitystä. Huomioi, että siemenkangasta ei tule asentaa suoraan nurmikon päälle. Mikäli aiot perustaa kukkaniityn nurmikon tilalle, poista nurmi ja käsittele kasvualusta normaaliin tapaan.
  3. Levitä kangas kasvupaikalle siemenpuoli ylöspäin. Varmista, että kangas on kaikkialta kosketuksissa maan kanssa.
  4. Leikkaa kangas sopivan kokoiseksi. Normaalit sakset sopivat tarkoitukseen hyvin.
  5. Kiinnitä kangas maatuvilla kiinnitystikuilla. Viimeistele istuttaminen levittämällä kankaan päälle 3–5 senttimetrin paksuinen multakerros ja kastele.
  6. Huolehdi päivittäin, että kylvös pysyy kosteana. Itäneitä siemeniä kastellaan sään mukaan 1–3 kertaa viikossa. Kukinta alkaa noin 8–10 viikon kuluttua istutuksesta ja jatkuu aina pakkasiin asti. Huomioi, että eri lajikkeet itävät ja kukkivat eri tahdissa.

Osta oma siemenkankaasi täältä!


      11.05.2023