Kuhisevat kylät, valoisat yöt ja koskematon luonto saavat kesän tuntumaan seikkailulta. Poimimme Plywood Printin valikoimasta vanerijulisteet, jotka tuovat tämän tunteen vaikka keskelle sydäntalveakin!

Kohtaaminen kesäaamuna

Krista Ylisen kuvitusta katsoessa on helppo ymmärtää, miksi karhut ja pohjoisen mytologia nivoutuvat niin tiukasti yhteen. Ylväs eläin utuisessa metsämaisemassa tekee vaikutuksen nykyihmiseenkin, jopa valokuvan muodossa. Teos on luonnollinen valinta mökille, mutta yllättävän tehokas tuomaan lämpöä myös moderniin sisustukseen.

Kujia kiemurrellen

Kapeiden kujien tutkiminen ja niille eksyminen – onko romanttisempaa seikkailua kesäpäivälle? Niko Laurilan Porvoo-aiheisissa teoksissa viihdytään kuvankauniissa kaupungissa. Esimerkiksi talojen kumpuilevat katot herättävät katsojan mielenkiinnon siitä, mitä rakennusten välissä on: oliko tuossa se viihtyisä terassi, ja löytyikö tuolta se ihana pikkuputiikki?

Rentouttava rantapäivä

Aaltojen kohina, tuulessa heiluvat rantaheinät ja suolainen meri-ilma – Memories-vanerijulisteen maailman voi miltei kuulla ja maistaa. Pehmeän värimaailman omaava teos on nappivalinta esimerkiksi kodin tai mökin makuuhuoneeseen, sillä kenellepä ei nokoset hiekkarannalla kelpaisi?

Mestarien jalanjäljissä

Timo Veijalaisen kuvat pohjoisen jylhästä luonnosta ovat kuin taidemaalauksia, sillä esimerkiksi Aamuyön valo -teos voisi olla kansallisromantiikkaan ihastuneen taiteilijan pensselistä. Koivuvanerin puunsyyt antavat kiehtovan säväyksen pilville, mikä voimistaa siveltimen vetojen vaikutelmaa.

Omasta järvestä 

Ilmentääkö mikään muu piirrustus suomalaisten luontosuhdetta yhtä monitahoisesti kuin Erik Bruunin ikoninen saimaannorppa? Pohjoisen luonnon ainutlaatuisuus ja luonnonsuojelun tärkeys kiteytyvät suloisen saimaannorpan kuvaan, joka samanaikaisesti sekä ilahduttaa että koskettaa katsojaa.

Tutustu Plywood Printin koko valikoimaan!

03.07.2023